Trasee ușoare de bicicletă din Sinaia

Publicat de Adrian Anea

Pentru că suntem pasionaţi atât de munte, cât şi de biciclete, am încercat câteva trasee ce pornesc de la Cota 2000 (Sinaia) pe care vi le recomandăm şi vouă când aveţi, poate, un weekend mai puţin încărcat. 

Traseele montane au ceva special, mult mai special decât simpla plimbare cu bicicleta prin parc sau prin împrejurimile unui oraş, oferind un sentiment de libertate, de posibilitate, de cucerire. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea. Hai sa vi le arătm şi să pornim la drum!

Sinaia Cota 2000 - Babele și Sfinxul

Dificultate: Medie - Distanță: 5.1 km - Diferență de nivel: 223 m

Vezi pe Google Maps

Înainte de toate, trebuie să vă spunnem acest traseu este unul de mountain bike, drumul nefiind asfaltat. De asemenea, fiind la o altitudine de 2,000 m, vremea este foarte imprevizibilă și trebuie să fiți pregătiți pentru orice situație. În plus, este recomandat să aveţi o condiţie fizică bună, deoarece nu este cel mai ușor traseu posibil pentru bicicletă.

Odată ajunși în Sinaia, luați telecabina până la cota 2000 (vor fi două telecabine de luat, una după cealaltă). Programul telecabinei începe la ora 9:00, deci ar fi indicat să fiți acolo cât mai dimineață (până la ora 8:40). Apropo, există un tarif special pentru biciclete așa că fiți pregătiți să scoateți din portofel în jur de 50 de lei/pers pentru această urcare. Oricum, vă asigurăm că merită!

Sus, la cota 2000, căutați marcajul bandă galbenă. Acest marcaj va fi alături de voi tot drumul. Traseul începe puțin mai greu, cu o coborâre abruptă (pe care vă recomandăm să o faceți alături de bicicletă, nu pe ea). După aceea, însă, traseul devine din ce în ce mai uşor şi, cel mai important, mai frumos.

Așadar, continuaţi pe banda galbenă până ajungeţi la Cabana Piatra Arsă. De acolo, drumul devine destul de circulat de oameni (mulți vin cu mașinile pe Transbucegi și continuă pe jos până la Babele).

Sfat: Uitați-vă pe partea dreapta a traseului și fiți pregătiți să rămâneți cu gura căscată de frumuseţea peisajelor din mica noastră ţară.

Și ați ajuns la Babele. În dreapta puteți vedea, probabil, crucea de la Caraiman și alături, releul de la Coștila. Dacă vă simțiți în stare, puteți da o fugă și până la cel din urmă. Peisaje superbe veţi găsi, cu siguranţă, şi acolo.

Pentru întoarcerea de la Babele, vă recomandăm să luați telecabina până la Bușteni. Dacă aveți nevoie să ajungeți din nou în Sinaia puteți să o faceți pedalând (7-8 km distanţa între cele două staţiuni montane) sau luând un tren (există foarte multe trenuri între Bușteni și Sinaia).

Sinaia Cota 2000 - Piatra Arsă - Transbucegi - Sinaia

Dificultate: Medie - Distanță: 25.5 km - Diferență de nivel: -1,152 m

Vezi pe Google Maps

Prima parte a acestui traseului coincide cu cel deja prezentat, spre Babele. Până la Cabana ,,Piatra Arsă" veți urma marcajul bandă galbenă.

De la Cabana "Piatra Arsă" luați-o pe Transbucegi (DN713). Și de acolo, valeeeeeeeeeeeeee!!!

Sfat: Aveți grijă pe drum. Pe multe porțiuni nu încap două mașini și probabilitatea de accident este destul de mare. Bucurați-vă de peisaje, de tură și de viteză dar să fiți mereu cu ochii-n patru.

După vreo 9 km se va ivi Cabana Dichiu, unde există și o interesecție. Acolo faceți stânga, rămănând pe DN713.

Continuaţi la vale încă 6-7 km până veţi face din nou stânga.

Gata distracția! Următorii 1,300 m îi veți petrece urcând în jur de 100 de metri, dar să nu vă întristați prea tare pentru că după, faceți din nou stânga și urmează 5 kilometri de vale.

Și ați ajuns în Sinaia. Mâncați o ciorbă! Meritați!

Sinaia Cota 2000 - Piatra Arsă - Lacul Bolboci - Sinaia

Dificultate: Medie - Distanță: 57.1 km - Diferență de nivel: -1,302 m

Vezi pe Google Maps

Din nou, prima parte a itinerariului coincide cu traseele de mai sus. De la Cota 2000 până la Cabana "Piatra Arsă" veți urma marcajul bandă galbenă. În continuare vă veți bucura de frumusețea Transbucegiului până la Cabana Dichiu unde vom face dreapta, pe 713A, până dăm în 714.

Odată ajunși pe DN714, vă propunem una dintre cele mai frumoase bucle: în jurul Lacului Bolboci (în jur de 20 km cu suișuri și coborâșuri). Opriți-vă pentru fotografii! Merită fiecare cadru!

Acum că ați terminat marea buclă a Lacului Bolboci, aveți două variante de finalizare a acestui traseu:

  1. O luați înapoi spre Cabana Dichiu și continuați pe DN713 până în Sinaia - va fi deal, vă avertizăm.
  2. Mergeți spre Moroeni sau Pietroșița pe DN714. Drumul acesta e distractiv, dar destul de lung.

Atenție: De la Moroeni sau Pietroșița puteți lua doar trenul. Din păcate nu sunt multe trenuri care circulă de acolo așa că vă recomandăm să vă puneți la punct din timp un plan foarte bine organizat.

Concluzie

Acestea sunt cele trei trasee recomandate de noi. Bine, mai avem câteva, dar pentru asta vă aşteptăm într-un alt articol pe blog. Şi acum urcaţi-vă pe bicicletă, pedalaţi şi bucuraţi-vă de munte!

Vă așteptăm cu poze!